Hailuodon laajakaistaosuuskunta tiedottaa

Hailuodon laajakaistahanke on edennyt vaiheeseen, jolloin päätöksenteko on siirtynyt Hailuodon kunnanvaltuustolle. Hankkeen suunnitelmat ovat valmistuneet ja Pohjois-Pohjanmaan liiton hallitus on valinnut Hailuodon laajakaistaosuuskunnan hankkeen toteuttajaksi. Hanke on suuri kaikilla mittareilla verrattuna ja tulee maksamaan 1,8 miljoonaa €, josta julkinen osuus on enimmillään 866 000 €. Loppu jää maksettavaksi osuuskunnalle liittymien muodossa ja pitkäaikaisena lainana. Laina-ajaksi on muodostumassa 13–20 vuotta liittymien määrästä riippuen, mutta tehtävä ei ole mielestämme mahdoton.

Liittymän hinnaksi on muodostumassa 1200 €, jolla pienennetään osuuskunnan velkapääomaa ja mahdollistetaan liiketoiminnan pyörittäminen. On huomioitava, että hankkeen aikaiset liittymät ovat halvempia, koska hankkeella on valtion tuki. Hailuodon Osuuspankki on myös lähtenyt tukemaan toimintaa räätälöimällä asiakaskohtaisen liittymälainan, jolla helpotetaan liittyminen nopeaan, nykyaikaiseen ja toimivaan tietoliikenneverkkoon kohtuullisen kuukausihintaan.

Hanke on meille kaikille hailuotolaisille ja Hailuodossa aikaa viettäville tärkeä, koska tämä takaa varmat tietoliikenneyhteydet pitkälle tulevaisuuteen ja pidämme projektiamme tasavertaisuus-hankkeena, jolla kaikki hailuotolaiset saadaan nopean tietoverkon piiriin.

Hailuodon laajakaistaosuuskunta

Mainokset

8 ajatusta artikkelista “Hailuodon laajakaistaosuuskunta tiedottaa

 1. Hinta on noussut elokuusta puolella miljoonalla. Miten näin on käynyt? Nyt alkaa olla vaikea perustella hankkeen mielekkyyttä, vaikka itse uskon siihen että hyötyä koituisikin.

  Sent from my iPad

  >

 2. Hyvä, että kysyit! Määkään en oo erittelyä nähnyt. Mutta vaikka budjetit saattaa nousta, niin onhan tuo aika suuri nousu. Kysyin hallitukselta, saadaan tänne vastaus.

 3. Maksoin 4G päätelaitteesta n.200e, jonka jälkeen liittymä maksaa 20e/kk. Liittymä on toiminut luotettavasti 30-50/20M nopeudella ja 45ms vasteajalla. Teoriassa tällä nopeudella katsoo yle areenan hd-kuvaa kymmeneltä koneelta samanaikaisesti.
  En ymmärrä tätä kallista kuituhypeä.

  • Moi. Niin kuin sanoit, teoriassa. Täällä Hailuodossa ei 4g-kartat ole luotettavia. Sen lisäksi että ovat reikäisiä. Käyttöhuiput markkinaehtoisesti mitoitetuille tukiasemaverkoille ongelma. Kolmisen vuotta sitten valtakunnallinen palveluntarjoaja yritti kerätä tilaajia ja rakentaa kaapelointia, mutta kiinteistökohtainen liittymän perustamishinta oli heillä noin 2000 e. Vierekkäisille omakotitaloille sama hinta. Siksi on hyvä suunnitella ja budjetoida itse.

   Kiitos kommentista.

   t Kari

   (fwdaan viestisi tj Ilkalle, hän voi vastata tarkemmin)

 4. No käytännössä meillä on ollut 1 kiinteä ja 3 wlan laitetta siinä 4G:n perässä ja hyvin on tominut. Jos operaattorit saisivat 4G verkon tekemiseen 866 000 euroa avustusta, luulisi sillä saavan Hailuotoonkin kunnollisen verkon. Minulla ei ole mitään käsitystä tukiaseman hinnasta, mutta uskon että langattomasti homma saataisiin toteutettua paljon halvemmalla.
  Omat hyvät kokemukset 4G:stä tuulee Tyrnävältä Elisan verkosta.

 5. olipa kerran VIMAX joka piti olla hyvä ratkaisu nettiongelmin, kun se valokuitu kastui Isolanojassa, eikä sitten enään toiminut. Sitten ostin VIMAX antennin joka maksoi lähes 500€. Kauan ei siitäkään saanut nauttia, kun DNA mitään ilmoittamatta lopetti sen toiminnan. Kalliiksi tuli ja lisäksi tuli vielä kuukausimaksut. Kehitys menee niin kovaa, että kaikki uusi on jo huomenna historiaa.

 6. (Ilkka Sipilä:)

  Hei Lauri

  Kiitos mielenkiinnostasi asiaan. On hyvä, että olet löytänyt itsellesi sopivan nettiliittymän, jolla voit toimia parhaasi mukaan. Tekstissäsi mainitsit, että 800000 €:n tuella saisimme varmasti 4 G verkon alueelle, on varmasti totta, mutta meillä on erittäin huonoja kokemuksia suorista tuista suurille operaattoreille, muun muassa Wimax-hanke sen osoitti.

  Todellisuudessa meillä on muuta mielessämme, eli tarkoituksena on ennen kaikkea tasavertaisuuden ja elinvoiman luominen Hailuotoon. Laadukkaiden ja kustannustehokkaiden tietoliikenneyhteyksien avulla luodaan tasavertaiset mahdollisuudet elää, asua ja tehdä työtä Hailuodossa verrattuna suurkaupunkien asukkaisiin.

  Toimivat yhteydet mahdollistavat sujuvan etätyön tekemisen sekä vakituisille saaren asukkaille että loma-asunnoissa asuville. Hyödynsaajina ovat mm. alueen vakituiset ja loma-asukkaat sekä yritykset mukaan lukien teleoperaattorit, kunta, kuntayhtymät, seurakunta, posti, opetus, terveydenhuolto, viranomaiset, liikenne, tiede, taide ja kulttuuri.

  Ja kaiken tämän lisäksi, emme edes kilpaile mobiliverkkojen kanssa, vaan ne täydentävät toisiaan.

  Terveisin
  Ilkka Sipilä
  Hailuodon laajakaistaosuuskunta

 7. Moi Sakari

  Ei se valokaapeli kastunut Isolanojassa vaan keskus ei kykene hoitamaan ojan santosen puolta. Nyt ollaan koko Hailuodon laajuudella mukana ja takaan, että rokkaa, kunhan kunnan päättäjät tekee myönteisen päätöksen. WimaX oli todellinen mahalasku, operaattori (en mainitse nimeä) ryösti luotolaisen, kunnan, eu:n ja yrittäjät eikä edes häpee tekemistään. Ne kirjaimet ovat pannassa minulle lopun elämän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s